Bor Pungerčič

 |  Mladina 39  |  Družba

Ne spreminjamo prostorov, ampak pogled na svet

Čeprav se zdi, da gre za iskanje arhitekturnih rešitev, so se resni biroji lotili razmisleka o načinu dela. Zakaj na primer ne bi imeli več malih pisarn po vsem mestu namesto enega velikega poslovnega prostora? A to je le ena od idej.

Projekt Ecotone istanbulskega biroja Alper Derinbogaz je eden izmed prvih objektov, ki je bil zasnovan med pandemijo in se trudi upoštevati nove, postpandemijske zahteve.

Projekt Ecotone istanbulskega biroja Alper Derinbogaz je eden izmed prvih objektov, ki je bil zasnovan med pandemijo in se trudi upoštevati nove, postpandemijske zahteve.

Beatriz Colomina, znamenita španska arhitekturna zgodovinarka, v svoji knjigi »X-Ray Architecture» pravi: »Tuberkuloza je pomagala, da je moderna arhitektura postala moderna.« Danes, ko je modernistična estetika že zdavnaj postala del vsakdana, zlahka pozabimo, da je stara že več kot sto let. Nanjo gledamo kot na ikonični slog dvajsetega stoletja in jo v glavah povezujemo predvsem z obnovo po drugi svetovni vojni. Takrat je morda res doživela največji razmah in si prislužila ime, ki se je drži še danes – »International Style«, mednarodni slog.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.