Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Ne lub' se nam več!

RTVSLO / zajem zaslona

RTVSLO / zajem zaslona

Nekulturni minister za kulturo Simoniti je zapustil sejo odbora za kuturo z besedami: "Ne lub' se mi več!" Vprašanje Zlatkovega statusa morda res ni najbolj ključno vprašanje na področju kulture, sta pa obstrukcija koalicije in ministrov odhod s seje lepa pokazatelja vzvišenega odnosa in šerifovskega haranja po ostankih pravne države.

Tudi na umetniškem in kulturnem področju dnevno beremo zaskrbljena pisma deležnikov orbanističnih odločitev. Komaj smo se seznanili s skrbmi zgodovinarjev nad idejo osamosvojitvenega muzeja, že vijemo roke nad imenovanjem Roberta Simoniška na mesto vršilca dolžnosti direktorja Moderne galerije in MSUM. Razpis za direktorja ponavljajo že tretjič, objavljen pa je bil le dan zatem, ko je vlada s spremembo ustanovitvenega akta Moderne galerije omehčala pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Najbolj grozna stvar te vlade sploh ni ta ali ona institucionalna demontaža, ampak dejstvo, da se te odvijajo tako hitro, da javnost nanje sploh ne reagira več.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.