Uredništvo

 |  Politika

»Nepreklicni odstop zaradi sramu pred mamo«

IZJAVA DNEVA

"Predstavljajte si tega šefa, tega odločnega ministra, tega neomajnega borca proti vsem nam, ki nekaj kršimo, nekaj protestiramo ali o čem tudi podvomimo, kako ga je gledala njegova mama. Mama, ki ji je obljubil, da jo bo odpeljal čez mejo. Mama, ki se je tako veselila, da bo šla za kulturni praznik na izlet. Mama, ki ji je sin obljubil, da bo lahko plačala položnice na Hrvaškem. Obljubil, da je on tak frajer, da se bodo na mejah vsi poskrili pred njim. Obljubil, da bo lahko na lastne oči videla, kako pomembnega sina ima."

"In potem fiasko. Potem tisto sramotno vračanje. Tisti ne na meji, ki pomeni več kot tisoč kritičnih zapisov o njem. Tisti ne, ki vodi le v eno odločitev: nepreklicni odstop. Odstop zaradi sramu pred mamo ..."

(Kolumnist Leon Magdalenc o smislu vztrajanja Aleša Hojsa na poziciji prvega kaznovalca v državi po tem, ko se mu je zgodil fiasko na meji; via Dnevnik)

Aleš Hojs

Aleš Hojs
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.