Zakaj bi se borili za pitno vodo in prost dostop do obale?

Glas za referendum je glas zdrave pameti, zgled za moje otroke in glas upanja, da je moč v naših rokah

Protestniki na shodu proti sovraštvu so že 28. februarja letos, dva tedna pred nastopom ministra Vizjaka, vedeli, kaj se nam obeta

Protestniki na shodu proti sovraštvu so že 28. februarja letos, dva tedna pred nastopom ministra Vizjaka, vedeli, kaj se nam obeta
© Borut Krajnc

Zakaj bi se borili za pitno vodo in prost dostop do obale?

Zato, ker je tako prav!

Vem, sliši se tako neargumentirano, kot lahkotna fraza brez vsebine. Nekako so nam vcepili misel, da zaupati zdravi pameti ni dovolj.

A zdrava pamet mi pravi, da če postaviš ogromno majhnih objektov na obalo rek, poslabšaš poplavno varnost. Če navrtaš brežino rek in tam gradiš hotele, se bo voda slabše prečistila. Meni je jasno, otrokom je jasno.

Če vprašam moje otroke ali se je vredno boriti za pitno vodo, me bodo samo čudno gledali, še posebej, ker živimo v občini Kanal ob Soči, le 1 kilometer od Salonita Anhovo.

Boj proti na videz nepremagljivim korporacijam, posebnim interesom, korupciji se zdi kot boj proti mlinom na veter. Ampak samo dokler verjamemo v njihovo nepremagljivost in svojo nemoč.

Otroke se trudim naučiti, da se borijo za dobro… da se med seboj podpirajo… da ne obupajo nad življenjem, četudi se zdi, da je cel svet proti njim … da na koncu zmaga dobro.

V preteklosti sem se večkrat soočil s situacijo, ki se je zdela nerešljiva. Takrat ima človek le dve opciji ali se pusti prepričati, da nima možnosti, ali pa naredi to kar je prav in se bori korak za korakom.

Trenutno je korak ta, da vsak od nas overi podpis na upravni enoti in ga posreduje referendumski pobudi ali pa ga preda prostovoljcem.

Glas za referendum vidim kot glas zdrave pameti, zgled za moje otroke in glas upanja, da je moč v naših rokah.

Miha Stegel,
civilna iniciativa DANES!

SVOJ PODPIS ZA REFERENDUM ZA PITNO VODO LAHKO ODDATE NA TEJ SPLETNI POVEZAVI >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.