Ko se že policija norčuje iz Pahorja

Instagram predsednik

© Facebook

Fenomen zabavljaškega odziva na predsednikovo koketiranje z ljudstvom in njegov neskončni flirt z državljani poznamo, najbolj emblematično je bil manifestiran v poležavanju po ograji in takrat tudi dobil ime – boruting.

Toda po osmih letih predsednikovanja si nismo predstavljali, da se bo v prvo linijo zabavljačev na račun predsednika Boruta Pahorja prebila tudi slovenska policija. Konkretno Policijska uprava Kranj. Na svojem Facebooku profilu so policisti te uprave napisali tole:

Vsak potrebuje koga, s katerim se lahko odkrito pogovori. 

#gospodPredsednik #kolegaObcan #obdelanaFotka

S ključniki so sicer signalizirali, da niso sami avtorji fotomontaže, da pa jo očitno z objavo podpirajo. Razposajena reakcija slovenske policijske uprave na račun predsednika republike, ki je sam objavil fotko svojega poležavanja pod drevesom v nekem drevoredu ali parku, deluje kot nekakšen trolling ali shitposting; kaže na res redko videno razpuščenost kar dveh institucij, policije in predsednika republike, ki je dejansko še ne znamo misliti, poznamo pa njen izvor.

Kajti le kdo drug bi bil njen začetni vzrok, če ne Pahorjeva velika vnema, da se naredi za ultimativni objekt komunikacijskega populizma in iskanja simpatij na socialnih omrežjih, s čimer bi se, skozi svojo invencijo tovrstne fingirane antipolitičnosti, dokopal do všečnosti pri najširšem krogu ljudi.

No, da se policija odkrito norčuje iz slovenskega predsednika, je pač nova faza v razkroju te funkcije in ne bodo je prikrili kamuflažni Pahorjevi izgovori, ki smo se jih že naposlušali: da je bolje, da se šalimo kot žalimo.

**Članek je bil najprej objavljen na spletnem blogu IN MEDIA RES**

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.