Ga je kdo videl

V sedanji poplavi novic se najde tudi kakšna taka, ki nam da misliti, še posebno, če je to dobra ideja za blažitev stiske in revščine. Izvedelo se je, da obdolženec velike goljufije z zemljišči noče odpreti pošte z vabilom na obravnavo. Kaj takega se še ni spomnil nihče med odraslimi Butalci ob vseh poštnih storitvah v zgodovini, pač pa je to izumil šele sedaj visoko šolan advokat. Otroci se skrijejo tako, da zamižijo, če ga kaj ušpičijo, nekateri oblastniki pa zamižijo ob grehih prijateljev.

Če jima bo uspela ta pravna zvijača s pošto, bo to dober nauk za vse poštene občane, ki redno odpirajo pošto s položnicami za plačilo davka na posest, računov za komunalne storitve, elektriko, vodarino, naročnine za časopise in Mladino … Še posebno se poštenim ljudem zatrese roka, če odprejo pošto s pozivom, čeprav samo zaradi prometnega prekrška. Ob tem se spomnimo razvpite zadeve, ko je oblast nekomu odvzela celo hišo samo zato, ker ni plačal praznjenja greznice.

Nov in izviren pristop, kako ostati nedolžen pred vso oblastjo s tožilci in sodišči vred, če ne odpiraš pošte za svoje redne obveznosti pri plačevanju davkov in računov ter pozivov na sodišča, bi lahko navdušilo kakšnega zanesenjaka ali nevladno organizacijo, da bi organizirali referendum za pot brez povratka. Tako bi stopili na pot, po kateri bi se izvili iz neoliberalizma in prešli v izvirni komunizem brez vsakih obveznosti. Pravice bi si moral pa vsak izboriti z golimi rokami. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.