IK, STA

 |  Politika

Janša je vseslovensko vstajo označil za zločin 

Predsednik vlade je zapisal, da protivladni protesti "ogrožajo normalno poletje in turistično sezono"

Predsednik vlade Janez Janša se je na Twitterju odzval na petkovprotivladni  protest oziroma vseslovensko vstajo. V svojem značilnem slogu je zapisal, da je "razširjati covid-19 z množičnimi neprijavljenimi zborovanji ob več kot potrjenih 300 okužbah na dan in v tretji najbolj okuženi regiji v državi, zločin". Dodal je, da je "svoboda izražanja in zbiranja ustavna pravica, ki pa se po ustavi lahko tudi omeji z zakonom".

Tvit Janeza Janše

Tvit Janeza Janše
© Twitter

V drugem odzivu je zapisal, da bi "koalicija KUL s protesti lahko mirno počakala še mesec dni in na konec epidemije". Zdaj pa "ogrožajo normalno poletje, okrevanje in turistično sezono". "Še posebej Ljubljano, ob množični udeležbi pa boste covid-19 spet posejali po celi državi," je še zapisal.

Tvit predsednika vlade

Tvit predsednika vlade
© Twitter

Podatki sicer kažejo, da okužbe v državi padajo, epidemiološka slika pa se izboljšuje. Da bo posledično več okužb, je premier Janša napovedoval že po 27. aprilu, ko je v Ljubljani potekal množični protivladni protest na Dan upora. A tudi ta njegova napoved se ni uresničila. 

Odzvala se je tudi poslanka SDS Eva Irgl, ki je na Twitterju napisala, da naj kolegi z leve strani parlamenta skupaj s sindikati kar organizirajo proteste in da lahko generirajo sovraštvo do te vlade. "Vendar revolucija tokrat ne bo uspela. Velika večina Slovencev vidi in je hvaležnih, da imajo končno vlado, ki res dela v dobro ljudi," je zapisala. Njen tvit je delil tudi premier. Rezultati javnomnenjskih raziskav sicer kažejo ravno nasprotno, saj zadnji podatki razkrivajo, da Janševe vlade ne podpira že več kot 70 odstotkov državljank in državljanov. 

Tvit Eve Irgl, ki ga je delil tudi Janez Janša

Tvit Eve Irgl, ki ga je delil tudi Janez Janša
© Twitter

Ne Janeza Janše ne Eve Irgl pa očitno ne bo motila množica na prihajajočem kongres stranke SDS.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.