DK, STA

 |  Družba

Prva ženska na čelu angleške nogometne zveze

Debbie Hewitt je trenutno neizvršna predsednica Vise Europe, britanske verige restavracij The Restaurant Group in modne verige White Stuff

© pixabay.com

Debbie Hewitt bo postala prva ženska na čelu angleške nogometne zveze (FA), potem ko jo je odbor zveze predlagal kot uradno kandidatko za naslednico prejšnjega predsednika zveze Grega Clarka, ki je lani novembra odstopil zaradi izjav glede temnopoltih igralcev, poroča britanski BBC.

Hewitt je trenutno neizvršna predsednica Vise Europe, britanske verige restavracij The Restaurant Group in modne verige White Stuff.

Leta 2011 je za svoje delo v gospodarstvu prejela red britanskega imperija, Kate Tinsley, neodvisna neizvršna direktorica FA in predsednica izbirne komisije, pa jo je opisala kot "odlično kandidatko". Tinsley je dodala, da je Hewitt takoj pokazala svojo strast in zmožnost pozitivnega vpliva na smer delovanja zveze.

"Že od mladih let imam rada nogomet in zelo sem vznemirjena, da bom lahko sooblikovala prihodnost nečesa, ki številnim toliko pomeni. Kot so pokazali dogodki zadnjih mesecev, je to pomemben trenutek za angleški nogomet," je ob nominaciji dejala Hewitt.

Svet FA bo novo predsednico uradno potrdil na naslednjem zasedanju 22. julija. Novo funkcijo bo uradno prevzela naslednjega januarja. Do takrat pa bo dolžnosti predsednika opravlja Peter McCormick, začasni predsednik zveze po Clarkovem odstopu.

Clarke je z mesta predsednika odstopil, potem ko je na seji britanskega parlamentarnega odbora za kulturo, medije in šport uporabil izraz z rasistično konotacijo.

SeAFQ8wf_7E

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.