DK, STA

24. 7. 2021  |  Kultura

Clapton ne bo nastopil, če bo zahtevano potrdilo o cepljenju

"Če ne bo zagotovila, da se bodo koncerta lahko udeležili vsi, si pridržujem pravico do odpovedi," je dejal britanski glasbenik

Eric Clapton

Eric Clapton
© Wikimedia Commons

Britanski glasbenik Eric Clapton je napovedal, da ne bo nastopil na prizoriščih, kjer bodo od obiskovalcev zahtevali potrdilo o cepljenju proti covidu-19, poroča britanski BBC.

Britanski premier Boris Johnson je napovedal, da bo od septembra potrdilo o cepljenju potrebno pokazati ob vhodu v klube in dvorane.

Clapton je ob tem izjavil, da ne bo nastopal tam, "kjer je občinstvo diskriminirano". "Če ne bo zagotovila, da se bodo koncerta lahko udeležili vsi, si pridržujem pravico do odpovedi," je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa še povedal glasbenik.

Njegovo izjavo so na družbenih omrežjih delili številni nasprotniki cepljenja.

Maja je Clapton maja sporočil, da je imel hudo reakcijo po cepljenju s cepivom proizvajalca AstraZeneca.

Kot še piše BBC, je njegov naslednji koncert v Veliki Britaniji napovedan za maj 2022 v londonski dvorani Royal Albert Hall, kjer pa so že napovedali, da bodo obiskovalci morda morali pokazati potrdilo o cepljenju oziroma prebolelosti ali negativen izvid testa na covid-19.

Septembra ima glasbenik predvidenih osem koncertov v ZDA, kjer trenutno v večini koncertnih dvoran dokazilo o cepljenju ni pogoj za vstop.

SaujA3ApcMk

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.