Uredništvo

 |  Svet

»Še vedno smo v relativno zgodnjih fazah razvoja interneta«

IZJAVA DNEVA

"Če bi vam dal odgovor, bi to pomenilo, da mi je jasno, kje se razvoj konča. A morda se nikoli ne konča, temveč se nenehno nadaljuje. Podobno kot telefonski sistem – poglejte, kje je danes, v primerjavi s tistim, kar je Bell počel v drugi polovici 19. stoletja. Internet se bo razvijal še naprej, morda se bo spremenil v kaj drugega, morda se bodo razvili novi protokoli. Mislim, da smo še vedno v relativno zgodnjih fazah interneta. Med drugim zato, ker je ta na voljo le približno polovici svetovnega prebivalstva, pa tudi mehanizmi, prek katerih se vzpostavljajo povezave, se še razvijajo. Prišli smo od žičnih sistemov do brezžičnih, oboji se širijo, optična vlakna postajajo vse bolj dostopna, tako pod morjem kot tudi na kopnem, mobilni internet se razvija, dostopen postaja tudi satelitski internet."

(Oče interneta Vinton Cerf v intervjuju za N1 o tem, kako danes vidi evolucijo interneta in na kateri stopnji njegovega razvoja smo trenutno)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.