LV, STA

 |  Politika

Simona Kustec okužena z novim koronavirusom

Sporoča, da vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje

Simona Kustec

Simona Kustec
© Uroš Abram

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je prek Twitterja sporočila, da je okužena z novim koronavirusom. "Covid-19 ne izbira. Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izvid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje," je zapisala.

Ministrica se je sicer s prvim odmerkom cepiva covidu-19 cepila 23. marca, kar je tudi takrat objavila na Twitterju. S cepivom AstraZenece jo je takrat cepil epidemiolog Mario Fafangel.

Pristojni sicer poudarjajo, da so cepiva proti covidu-19 učinkovita pred okužbo z novim koronavirusom, niso pa 100-odstotno učinkovita, zato se lahko potencialno okuži tudi polno cepljeni. So pa cepiva zagotovo zelo učinkovita proti hujšemu poteku covida-19, ki terja bolnišnično obravnavo.

S koronavirusom so se sicer že prej okužili tudi nekateri drugi politiki. Med njimi minister za delo Janez Cigler Kralj, okoljski minister Andrej Vizjak, minister za javno upravo Boštjan Koritnik in zunanji minister Anže Logar.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.