DK, STA

 |  Svet

Disney bo prihodnje leto začel snemati s serijo Nautilus 

Disney bo januarja prihodnje leto v avstralskem Queenslandu, natančneje na Zlati obali, začel snemati serijo Nautilus, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa za avstralsko tiskovno agencijo AAP povedal avstralski minister za kulturo Paul Fletcher. Produkcija naj bi za lokalno ekonomijo ustvarila preko 124 milijonov dolarjev.

Serija Nautilus bo v desetih delih podala zgodbo karizmatičnega Kapitana Nema in njegove slovite podmornice Nautilus. Temelji na pustolovskem romanu Julesa Verna Dvajset tisoč milj pod morjem, v katerem Kapitan Nemo odkriva potopljeno mesto Atlantis, se bori z orjaško hobotnico in odkriva čudesa globokega morja.

"Nautilus bo neposredno ustvaril več kot 290 delovnih mest za avstralske igralce in tehnično osebje, preko 2200 vlog za statiste ter sodeloval z okoli 200 lokalnimi podjetji," je dejal Fletcher.

"Navdušeni smo, da je eno največjih imen kinematografske industrije ponovno izbralo našo zvezno državo," je dejala premierka Queenslanda Annastacia Palaszczuk.

Podjetje Walt Disney Company je preko hčerinskega Marvel Studios namreč v Queenslandu že posnelo filma Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje (2017) in Thor: Ragnarok (2017), še navaja dpa.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.