STA

 |  Svet

Po orkanu oblasti uvedle policijsko uro

Županja New Orleansa LaToya Cantrell je podpisala izvršni ukaz o uvedbi policijske ure, ki v mestu velja med 20. in 6. uro. Policija je sporočila, da je bilo v mestu več incidentov ropanja.

Po orkanu Ida, ki je v nedeljo dosegel obalo Louisiane in nato oslabel v tropsko nevihto, so oblasti V New Orleansu uvedle policijsko uro. Mesto je še vedno skoraj popolnoma brez elektrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Županja New Orleansa LaToya Cantrell je v torek na Twitterju sporočila, da je podpisala izvršni ukaz o uvedbi policijske ure, ki v mestu velja med 20. in 6. uro. Policija je sporočila, da je bilo v mestu več incidentov ropanja, poroča portal BBC.

V Louisiani in Mississippiju so v torek ocenjevali škodo, ki jo je povzročil močan orkan. Poplavne vode so se namreč začele umikati in pri tem razkrile celoten obseg škode.

Število smrtnih žrtev, ki jih je terjalo neurje, se se je povzpelo na štiri. Dva človeka sta umrla, ko se je v Mississippiju porušila cesta, pri čemer je bilo poškodovanih še deset oseb, tri so v kritičnem stanju. Oblasti se bojijo, da se bo število smrtnih žrtev v prihodnjih dneh še povečalo.

Brez elektrike je zardi orkana ostalo več kot milijon gospodinjstev v Louisiani. Lokalni ponudnik električne energije Entergy je članom mestnega sveta New Orleansa v torek zjutraj zagotovil, da bi lahko električno energijo na določenih območjih ponovno vzpostavili že danes. Drugod bi lahko prebivalci brez električne energije ostali tedne, opozarjajo energetska podjetja. Električno energijo poskušajo pristojne službe najprej zagotoviti bolnišnicam in centrom za obdelavo odplak in čiščenje vode.

Predstavniki lokalnih oblasti so evakuirane prebivalce pozvali, naj se še ne vračajo domov, poroča BBC.

M-tdd3NQmVQ

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.