Uredništvo

 |  Politika

»Vse krivde ne moremo pripisati le SDS«

IZJAVA DNEVA

"Pogovorov z NSi ni bilo, to lahko zatrdim, razen če zanje ne vem, o čemer pa močno dvomim. Kot stranka smo z njimi tradicionalno dobro sodelovali, glede na njihov položaj v vladi pa smo precej razočarani. Ne glede na to, da ne podpiramo vlade Janeza Janše in smo do nje zelo kritični, vse krivde ne moremo pripisati le SDS. Način, na katerega ta vlada deluje, ne samo politike, ki so na določenih področjih različne od naših, je za nas popolnoma nesprejemljiv. Gre za avtoritarne težnje, delovanje v nasprotju z načeli pravne države in svobode medijev, demokratičnosti, spoštovanja človekovih pravic, klientelizem, elitizem …. In NSi igra zelo pomembnega podpornika že s tem, ko se od vsega naštetega ne distancira in ni nikoli kritična. S tako stranko SAB ne more sodelovati."

(Maša Kociper, vodja poslancev SAB (Stranka Alenke Bratušek), o tem, ali so se v njeni stranki pogovarjali z NSi o povolilnem sodelovanju oziroma ali bi s Toninovo stranko sodelovali, ko se karte po volitvah na novo premešajo; v intervjuju za časnik Večer

Predsednika: Matej Tonin (NSi) in Janez Janša (SDS)

Predsednika strank: Matej Tonin (NSi) in Janez Janša (SDS)
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.