STA

8. 9. 2021  |  Politika

Ministrica Kustec in minister Dikaučič imata Počivalškovo popolno zaupanje

"Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ubadati s tem, ostali bomo med tem nadaljevali delo," je dejal minister za gospodarstvo in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek 

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC, podpredsednik vlade in minister za gospodarstvo

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC, podpredsednik vlade in minister za gospodarstvo
© Uroš Abram

Minister za gospodarstvo ter predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ob robu obiska na Goriškem poudaril, da imata tako ministrica za izobraževanje Simona Kustec kot pravosodni minister Marjan Dikaučič njegovo popolno zaupanje. Tako se je odzval na novinarska vprašanja o interpelacijah, vloženih zoper njiju.

"Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ubadati s tem, ostali bomo med tem nadaljevali delo. Do konca mandata je še nekaj časa in do tedaj želimo uresničiti vse, kar smo zapisali v koalicijsko pogodbo," je dejal Počivalšek v Tolminu.

Na vprašanje glede predkazenskih postopkov zoper Dikaučiča pa je spomnil, da je "minister Dikaučič povedal, kar je imel za povedati. To je razčistil," je dejal Počivalšek, ki je ocenil, da gre v tem primeru za ponavljanje lažnih trditev.

Opozicijske poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so v torek vložile interpelaciji zoper pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča in šolsko ministrico Simono Kustec. Dikaučiču očitajo nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev, Simoni Kustec pa zanemarjenje priprav na šolsko leto v času epidemije.

Kustec tudi zdaj interpelacije ni želela komentirati in je dejala, da bo na očitke odgovorila v DZ, Dikaučič pa je za Televizijo Slovenija na očitke iz interpelacije in tudi glede suma davčne zatajitve in ponarejanja poslovnih listin dejal, da so ti neutemeljeni. Na vprašanje, ali ima podporo koalicije, pa je dejal, da misli, da jo ima.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.