STA

 |  Politika

»Nimamo težav s spoštovanjem PCT-pogojev, a vseeno je treba ostati v okviru normale«

V SAB se po besedah predsednice Alenke Bratušek zavedajo, da so določeni ukrepi in pogoji za obvladovanje epidemije covida-19 potrebni, a vlado pozivajo, da še enkrat premisli in iz pogojev izvzame "norosti"

Alenka Bratušek

Alenka Bratušek
© Borut Krajnc

V SAB se po besedah predsednice Alenke Bratušek zavedajo, da so določeni ukrepi in pogoji za obvladovanje epidemije covida-19 potrebni, a vlado pozivajo, da še enkrat premisli in iz pogojev izvzame "norosti". Največja norost je po njenem mnenju zahteva izpolnjevanja pogoja PCT za obisk zdravnika, pa tudi za točenje goriva in v javnem prevozu.

Od danes namreč veljajo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili, drogerije ali lekarne. Izjema bo tudi obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

V SAB se po besedah Bratušek zavedajo, da je boj z novim koronavirusom težak in dolg, "a je vseeno treba ostati v okviru normale ali zdrave kmečke pameti". V današnji izjavi novinarjem je sicer spomnila, da je cepljena, prav tako vsi drugi poslanci SAB in njena družina. "Tako nimamo težav s spoštovanjem PCT-pogojev," je dejala.

Ponovno pa je ocenila, da je celotno obdobje boja s koronavirusom Slovenija država z najslabšimi rezultati. V prvem valu epidemije so po njenem mnenju slabo upravljanje v epidemiji plačali upokojenci v domovih za starejše s svojimi življenji, v drugem in tretjem valu pa mladi in otroci zaradi zaprtja šol.

"V četrtem valu oz. od danes naprej, ko je pogoj PCT potreben tudi za obisk zdravnika, so pa očitno na vrsti vsi bolni. Prav tako tisti, ki danes še ne vedo, da imajo kakšno težjo bolezen, in morda zaradi pogoja PCT, ki ga ne bodo izpolnili, tega sploh ne bodo mogli ugotoviti," je opozorila Bratušek. Vlado je ponovno pozvala k razmisleku o ukrepih in pogojih, ki veljajo od danes.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.