Uredništvo

 |  Politika

»Za takšno državo leta 1990 res nismo glasovali«

IZJAVA DNEVA

"Že nekajkrat smo napisali, kako je te ukrepe uspešno izpeljala Francija – takšne politike Janša in SDS v Sloveniji pač nista sposobna. Tako kot Francija namreč delujejo uspešne tradicionalne evropske demokracije, po kakršnih naj bi se Slovenija zgledovala. Naša demokracija pa je vse bolj njen podalpski invalidni približek, ki nujno potrebuje resen remont. Ki bo v prihodnje vnaprej onemogočil vse tiste oblastnike, ki se v nekem trenutku odločijo, da ne bodo spoštovali ustave, ustavnih sodnikov, zakonov, celotnega koncepta pravne države in človekovih pravic. Za takšno državo, oprostite, gospodje, na plebiscitu decembra 1990 res nismo glasovali."

(Dnevnikov novinar Darijan Košir o tem, da če se je vlada pri uvedbi pogoja PCT morda še zgledovala po kakšni državi, se pri uvedbi obveznega cepljenja v državni upravi ni ozirala na nikogar več; odlok o tem je sprejela na četrtkovi nočni dopisni seji vlade; via Dnevnik)

Zbrana množica na razglasitvi samostojnosti na Trgu republike v Ljubljani, 26. junija 1991

Zbrana množica na razglasitvi samostojnosti na Trgu republike v Ljubljani, 26. junija 1991
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.