Uredništvo

 |  Politika

Poslanca SD bosta tožila Hojsa, ta pa Kučana

Ker se minister za notranje zadeve Aleš Hojs v 48 urah ni opravičil za izjavo, da so v SD vpleteni v nasilne proteste, bosta poslanca Matjaž Nemec in Marko Koprivc zoper njega vložila tožbo. Hojs pa je napovedal, da bo tožil nekdanjega predsednika republike Milana Kučana.

Aleš Hojs / Milan Kučan

Aleš Hojs / Milan Kučan
© Borut Krajnc / Uroš Abram

"Poteklo je 48 ur za opravičilo Aleša Hojsa, ki pa pričakovano ne premore poguma, da bi priznal svojo napako," je na Twitterju zapisal poslanec SD Matjaž Nemec in napovedal, da bosta s poslanskim kolegom Markom Koprivcem zato vložila tožbo. "Verjameva, da resnica in pravica vedno zmagata," je še dodal.

Na zapis se je že odzval tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je v odgovoru zapisal, da bo počakal na vložitev tožbe, potem pa bo sam vložil tožbo proti nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu. Tožil ga bo zaradi izjave, v kateri naj bi mu Kučan pripisal organizacijo nasilnih protestov 5. novembra lani.

Nekdanji predsednik Kučan se je udeležil zadnjih petkovih protivladnih protestov, v izjavi pa je dejal, da so ga k udeležbi spodbudile prav izjave ministra Hojsa, v katerih je miroljubne kolesarske shode primerjal s fašističnimi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.