STA

 |  Politika

Povolilno sodelovanje opozicijskih strank

Predsedniki LMŠ, SD, Levice in SAB parafirali besedilo sporazuma

Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec in Alenka Bratušek

Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec in Alenka Bratušek
© Borut Krajnc

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so uskladile besedilo sporazuma o povolilnem sodelovanju. Predsedniki strank so besedilo danes parafirali. Organi LMŠ, SD in Levice ga bodo obravnavali v soboto, svet SAB pa danes. Tako bodo voditelji opozicijskih strank sporazum podpisali v prihodnjem tednu, so sporočili po današnjem srečanju.

Socialni demokrati bodo sporazum v soboto obravnavali na klavzuri stranke. V soboto bosta zasedala tudi izvršni odbor in svet LMŠ ter svet Levice.

K podpisu dogovora o povolilnem sodelovanju je opozicijske partnerje avgusta pozval prvak LMŠ Marjan Šarec. Predlagal je tri točke: "normalizacijo Slovenije", sestavo vlade brez SDS in strank, ki jo podpirajo, in dogovor, da mandatarja izbere stranka z največ glasovi na volitvah. Predsednica SD Tanja Fajon je zatem napovedala, da bodo te točke še dopolnjevali, načeloma pa so se v opoziciji strinjali, da bodo delali na skupnem dokumentu za dogovor o povolilnem sodelovanju.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.