Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kaj se mora še zgoditi?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Na 24ur Zvečer predvajali več kot deset let star posnetek, v katerem Vizjak plačevanje davkov opisuje kot "glupo": "Jaz ne vem, zakaj bi denar metal stran za tako bedasto stvar. Daj mi ti povej. Meni je to totalno nelogično."

Že zavržen odnos do javne blagajne bi moral biti razlog za odstop vlade, ne samo ministra – pa to ni edina problematična stvar v tem posnetku. V oči bode dejstvo, da se javni funkcionar sploh spušča v operativne posle, svojevrstna začimba pa je tudi koruptivno delovanje, ki se kaže v obljubi uslug.

V Noriškem kraljestvu nič novega: Vizjak je žrtev! V izjavi za javnost je posnetek najprej opisal kot "14 let star", šele nato pa dodal,  da "misli, da gre za konstrukt". Nervozen nastop je zaključil z mislijo, da mora javnost dokazati njegovo krivdo, ne on svoje nedolžnosti. Če bi namesto javnost uporabil besedo tožilstvo, bi se še strinjali. V očeh javnosti pa je Vizjak dokončno izgubil mandat za opravljanje javne funkcije. Lahko bi rekli: gotof je.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.