DK, STA

 |  Svet

Televizija suspendirala voditelja

Televizija CNN je za nedoločen čas suspendirala voditelja Chrisa Cuoma, saj naj bi aktivno pomagal svojemu bratu, nekdanjemu guvernerju New Yorka Andrewu Cuomu pri obrambi pred obtožbami o spolnih nadlegovanjih

Televizija CNN je v torek za nedoločen čas suspendirala voditelja Chrisa Cuoma, saj naj bi aktivno pomagal svojemu bratu, nekdanjemu guvernerju New Yorka Andrewu Cuomu pri obrambi pred obtožbami o spolnih nadlegovanjih, zaradi katerih je guverner odstopil s položaja.

V ponedeljek so bili objavljeni dokumenti pravosodnega ministrstva države New York, ki kažejo, da je bil Chris Cuomo veliko bolj vpleten v bratovo obrambo, kot se je vedelo doslej.

Chris Cuomo je med drugim pritiskal na svoje vire, naj mu posredujejo informacije o ženskah, ki obtožujejo brata in to potem posredoval v guvernerjev štab. Sodeloval je tudi pri sestavljanju odgovorov na obtožbe.

V ponedeljek so bili objavljeni dokumenti pravosodnega ministrstva države New York, ki kažejo, da je bil Chris Cuomo veliko bolj vpleten v bratovo obrambo, kot se je vedelo doslej.

Chris Cuomo, ki je po izobrazbi pravnik, trdi, da ni z ničemer kršil politike CNN. Andrew Cuomo je bil lani med pandemijo covida-19 priljubljen politik in je bil reden gost v oddaji Chrisa Cuoma, ki je imela vsaj na začetku visoko gledanost.

Pravosodna ministrica Letitia James je ugotovila, da je Andrew Cuomo spolno nadlegoval najmanj 11 žensk. Chris Cuomo je doslej priznal, da je govoril z bratom in mu dajal nasvete, preden je slednji avgusta odstopil s položaja.

Njun oče Mario Cuomo je bil guverner države New York od leta 1982 do leta 1996.

M75n8mwgxRs

thkWZN9omm8

ZJKYv1bLgRc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.