Uredništvo

 |  Politika

»Skupni interes vseh poslancev je, da to mesto ohranijo še za en mandat«

IZJAVA DNEVA

"Sama institucija parlamenta je po mojem mnenju narejena tako, da ljudi spreminja, jih ukaluplja s svojim načinom delovanja. Temu se je zelo težko izog­niti, vsaj malo se 'prime' vsakogar. Tja prideš za štiri leta, imaš dobro plačo, družbeni status, občutek, da delaš nekaj vrednega, nekaj, kar ima smisel, nimaš osemurnega delavnika, postopoma izgubljaš stik s svetom zunaj institucije."

"Skupni interes vseh poslancev, ne glede na to, ali so poslanci Levice ali SDS, pa postane, da to mesto ohranijo še za en mandat. Tem procesom se je mogoče upreti samo s strankarsko organizacijo, ki neguje vez z ljudstvom in ki ima vzpostavljene mehanizme, kot so omejitve mandatov, ki to lahko preprečujejo."

(Antropologinja, aktivistka in direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač o spremembah, ki bodo izboljšale življenje državljank in državljanov; v intervjuju za Nedelo)

Stolčki v Državnem zboru

Stolčki v Državnem zboru
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.