Uredništvo

 |  Družba

»Mi smo družba, ki je ni, ker če bi bila, bi pomislila na svojo prihodnost«

IZJAVA DNEVA

"Še veliko bolj resno pa me skrbi, da z novo reformo postaja očitno, da v Sloveniji res ne razumemo in tudi res ne želimo razumeti pomena javne televizije onkraj naslednjih volitev. Očitno je namreč, da si prav nihče od odgovornih na RTV-ju ni vzel niti pet minut časa za razmislek o tem, kakšno vlogo naj bi v času družbenih omrežij in lažnih novic, v času netflixov in youtubov, v času zdravstvenih, ekoloških in umetnointeligenčnih kriz odigrala javna televizija."

"A mi smo žal družba, ki ne zmore ali ne želi razumeti svojih potreb, družba, ki mirno opazuje, kako se razgrajuje njena ključna javna infrastruktura in privatizirajo njeni temelji. Mi smo družba, ki prek družbenih omrežij v počasnem posnetku spremlja propadanje lastne kulture. Mi smo družba, ki je ni, ker če bi bila, bi vsaj od časa do časa pomislila nase in na svojo prihodnost. Mi smo družba, ki gleda odjavni program."

(Kolumnist Goran Vojnović o tem, da z novo reformo postaja očitno, da v Sloveniji res ne razumemo pomena družbe in javne televizije; via Dnevnikov Objektiv)

Kolesarji, ki so prišli pred stavbo nacionalne medijske hiše, so z aplavzom, vzkliki in žvižganjem podprli novinarje in ustvarjalce TV programa

Kolesarji, ki so prišli pred stavbo nacionalne medijske hiše, so z aplavzom, vzkliki in žvižganjem podprli novinarje in ustvarjalce TV programa
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.