STA

 |  Družba

VIDEO: Sobotni protest proti vladnim ukrepom PCT

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović je v govoru pozval k odpravi covidnih ukrepov in k zamenjavi oblasti

Na sobotnih protivladnih protestih, ki so pozivali tudi proti ukrepom PCT, so policisti začasno za čas trajanja shoda pridržali sedem oseb. Uvedli so 38 postopkov zaradi kršitev zakonodaje ter tri predkazenske postopke zaradi "napada na uradno osebo". Postopek o prekršku vodijo tudi zoper organizatorja. 

Prvi shod se je po podatkih policije na Trgu republike začel okoli 10. ure, drugi pa dve uri pozneje na istem mestu in nekaj pred 14. uro so se udeleženci obeh skupaj odpravili po središču Ljubljane, najprej ob Ljubljanici, nato pa na Slovensko cesto v smeri Gosposvetske ulice.

Na prvem shodu se je po ocenah policistov zbralo okoli 150, na drugem pa 1500 ljudi. 

Policisti so med interveniranjem zoper posameznike uporabili tudi prisilna sredstva, telesno silo ter sredstva za vezanje in vklepanje. Prišlo je tudi do spopadov med protestniki in policisti. 

Zoper 26 oseb policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev zakona o javnih zbiranjih, zoper 12 pa zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Po podatkkih policije sta bila lažje poškodovana dva policista.

Protestniki so se v soboto na ljubljanskem Trgu republike zbrali na poziv stranke Resni.ca in civilnih iniciativ ter mirno izražali nasprotovanje vladnim ukrepom za zajezitev epidemije covida-19 in predlogu novega protikoronskega zakona. Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović je v govoru pozval k odpravi covidnih ukrepov in k zamenjavi oblasti.

gs5izSvfz_4

4hzFAyi--BE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.