DK, STA

 |  Kultura

Spletna akcija muzejev in galerij

Akcija Naprej v preteklost bo trajala do nedelje

Razstava Zlata sled v Narodnem muzeju Slovenije

Razstava Zlata sled v Narodnem muzeju Slovenije
© nms.si

Skupnost muzejev Slovenije ter Služba za premično dediščino in muzeje organizirata že četrto spletno promocijsko akcijo Naprej v preteklost. Ker so pred nami prazniki, je tokrat tema Veseli muzej, prepoznati pa jo je mogoče po ključnikih #naprejvpreteklost in #veselimuzej, so zapisali. Akcija bo trajala do nedelje.

Kot sta zapisali predsednica predsedstva Skupnosti muzejev Slovenije Aleksandra Berberih-Slana in Špela Kojc iz Službe za premično dediščino in muzeje, sta za nami dve neobičajni leti, saj je epidemija covida-19 močno vplivala na delo slovenskih muzejev in galerij. V odgovor na nove razmere so se muzeji in galerije odzvali z novim načinom promocije kulturne dediščine in delovanja teh pomembnih kulturnih ustanov.

Tako se ponovno, že četrtič, predstavljajo v novi luči. Ker je akcija spletna, je dostopna vsem in v vsakem trenutku. Muzeji in galerije v sklopu akcije pripravljajo delavnice, vodstva, pogovore, predstavitve zbirk in dela v muzejih ter druge zanimive vsebine. Spremljati jih je mogoče na Facebooku, Twitterju, Youtube kanalih, Instagramu in spletnih straneh.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.