Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Lepe pozdrave iz ZDA

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Nekaj dni po srednješolskem strelskem napadu v Michiganu je republikanski kongresnik Massie na Twitterju objavil praznično družinsko fotografijo. V ozadju je okrašeno božično drevo, v ospredju pa družina pozira z naborom jurišnega orožja. Pripis poziva Božička, naj jim podari – strelivo. 

Massie je v kratkem času že drugi republikanec, ki se odkrito spogleduje z nasiljem. Da ne gre le za glasno manjšino, je potrdila kongresnica Taylor Greene, še ena "zanimiva" figura, prej znana predvsem kot teoretičarka zarot, zdaj pa kot predlagateljica zakona, ki bi z najvišjim kongresnim odlikovanjem nagradil oproščenega morilca Rittenhousa.

Fotografija je videti kot napovednik apokaliptičnega post-trumpovskega slasherja, v katerem se bela družina srednjega razreda zoperstavi zombijem: manjšinam, političnim nasprotnikom, "kulturnim marksistom". Kritično misleči radi ponavljamo, da je knjiga orožje; a ko so enkrat na drugi strani jurišne puške, bi bilo vseeno, če bi se jim zoperstavili s fračami.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.