Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kaj mi bo letos prinesel Božiček?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Praznični čas je tudi obdobje obdarovanja bližnjih. Pandemija nas je prisilila k hitremu prilagajanju na spletno opravljanje storitev in srečanj, vse bolj pa se tudi potrošnja premika na splet.

Morda največji korona dobičkar je Amazon. S produkti, kot je Amazon Prime, postaja kupovanje še lažje, a tudi bolj strašljivo. Gre za idealen naročniški paket, ki nam pomaga kupiti še več izdelkov, ter po nakupu priporoča vedno nove.

Neskončna potrošnja pa ima svojo ceno. Amazon samo v ZDA v času božičnih praznikov najame več kot 150 000 sezonskih delavcev, ki že leta opozarjajo na izkoriščevalske in nehumane delovne pogoje v skladiščih. Nedavna tragedija s smrtnim izidom se je zgodila, ko se je stavba ob nevihti enostavno zrušila, ob tem pa je umrlo šest ljudi

Ob izogibanju davkom in ignoriranju okoljskih vplivov se odškodnine za družine mrtvih zdijo majhen davek v primerjavi z zaslužkom Amazona v decembru. Če že morate, kupujte lokalno in pomagajte malim podjetnikom.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.