DK, STA

 |  Družba

Drive-in testiranje se v Ljubljani seli na novo lokacijo

Z Metelkove v Stožice

Drive-in testiranje v Ljubljani

Drive-in testiranje v Ljubljani
© Borut Krajnc

Vstopno točko za odvzem brisov za PCR-testiranje na novi koronavirus po sistemu drive-in v Ljubljani, ki sedaj poteka na parkirišču ob Metelkovi ulici, bodo v četrtek preselili v garažno hišo Stožice (vhod 1 in 2). Kot so pojasnili v Zdravstvenem domu Ljubljana, testiranje na novo lokacijo selijo zaradi boljše dostopnosti.

Kot so opozorili, še vedno velja, da ljudje v primeru simptomov in znakov okužbe (prehlad, kašelj, vročina, izguba voha, izguba okusa, prebavne težave), ostanejo doma in se posvetujejo z osebnim ali dežurnim zdravnikom po telefonu oziroma elektronski pošti ter sledijo prejetim navodilom. Na odvzem brisa jih naroči osebni zdravnik na podlagi njihove klinične slike. Na PCR-testiranje pa naj s seboj obvezno prinesejo osebno in zdravstveno kartico.

Tisti, ki imajo pozitiven rezultat pri samotestiranju, se morajo za test PCR obvezno naročiti na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255. Ob naročanju pa morajo navesti številko kartice zdravstvenega zavarovanja, pa tudi svojo mobilno telefonsko številko za obveščanje o rezultatih testiranja. Na testiranje naj s seboj obvezno prinesejo osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu v primeru samotestiranja).

Nenaročenih na PCR-testiranje ne sprejemajo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.