STA

 |  Politika

Zorčič: »Moja stranka bo liberalna, v ospredju pa bodo svobodno gospodarstvo in človekove pravice«

Nova stranka LIDE 

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič
© Borut Krajnc

Nova stranka LIDE (Liberalni demokrati), ki jo napoveduje predsednik DZ Igor Zorčič, bo liberalna, v njenem ospredju pa bodo svobodna gospodarska pobuda in človekove pravice. Težko oceni, kdaj bo ustanovljena. Zdaj na upravnih enotah poteka zbiranje 200 podpisov, kolikor jih potrebujejo za njeno ustanovitev, je povedal novinarjem.

Zbiranje podpisov je po njegovih besedah sicer zaradi epidemije covida-19 oteženo, ker številne upravne enote naročajo stranke vnaprej. Vendar je "precej optimističen", je dejal v današnji izjavi novinarjem v DZ.

Ime stranke je po Zorčičevi oceni primerno, da jo bodo volivci s takim profilom takoj prepoznali in bodo vedeli, kdo zagovarja njihove interese.

Ime stranke je po njegovi oceni primerno, da jo bodo volivci s takim profilom takoj prepoznali in bodo vedeli, kdo zagovarja njihove interese.

Kdo jo bo vodil, bo po njegovih besedah odločal kongres, saj sam ni edini ustanovitelj. O sodelovanju z drugimi strankami pa še ne želi govoriti. "Počakajmo, da se stranka najprej ustanovi," je predlagal.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.