STA

 |  Svet

Angela Merkel zavrnila službo 

V Združenih narodih so nekdanji nemški kanclerki ponudili, da bi vodila svetovalno skupino za skupno agendo za upravljanje po pandemiji

Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel je zavrnila ponudbo za delo v Združenih narodih (ZN), so v sredo sporočili iz njenega urada. Viri pri ZN so potrdili, da je generalni sekretar organizacije Antonio Guterres zaprosil Angelo Merkel, da bi vodila svetovalno skupino za skupno agendo za upravljanje po pandemiji, ki jo je ustanovil konec lanskega leta.

Prejšnji teden je Merkel govorila z generalnim sekretarjem ZN, se mu zahvalila in povedala, da ponudbe za delo ne bo sprejela, je v izjavi zapisal njen urad.

Angela Merkel je decembra na kanclerskem položaju nasledil socialdemokrat Olaf Scholz, ki je koalicijo oblikoval z Zelenimi in liberalci (FDP).

Kljub številnim ugibanjem, kaj bo počela v prihodnje, je 67-letna Angela Merkel ostala skrivnostna in je namignila le, da bo živela mirno življenje, več brala in spala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Njena dolgoletna pomočnica Beate Baumann pa je prejšnji mesec razkrila, da z bivšo kanclerko sodelujeta pri pisanju političnih spominov, kar naj bi trajalo približno tri leta.

JB__iRiWavc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.