Uredništvo

 |  Družba

»Ni homoseksualcev, čefurjev, Kitajcev, črncev, Avstrijcev, vse je uniformno«

IZJAVA DNEVA

"Ne gre za nestrpnost, eks­plicitno izključevanje, gre za konstrukcijo idealnega sveta, kot v vseh žanrih, kjer živimo v malih mestih, razmišljamo pozitivno, se mladi zaljubljamo, se poročimo, v drug spol, absolutno v drug spol, pa starejši se ne zaljubljamo. Gre za svet sreče, ki ga ne (z)moti nič drugačnega. Ni homoseksualcev, čefurjev, Kitajcev, črncev, Avstrijcev. Nobenih drugačnih slogov, vse je uniformno. Glasbeniki niso več nujno v nošah, lahko so v kavbojkah, olstarkah, a vsi v enakih kavbojkah in olstarkah."

(Peter Stanković, kulturolog, doktor socio­logije in redni profesor na Fakulteti za družbene vede, je v svoji novi knjigi seciral 20 slovenskih narodno-zabavnih videospotov; v intervjuju za Delo o tem, da je v sodobni narodno-zabavni glasbi, ki je definicijsko naravnana pozitivno, tako veliko izključenih skupin, denimo rasnih, etničnih in spolnih manjšin)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.