DK, STA

25. 1. 2022  |  Politika

Biden novinarju Fox Newsa: »Kakšen butast pasji sin«

Predsednik ZDA Joe Biden je ozmerjal dopisnika ameriške televizije Fox News Petra Doocyja, potem, ko mu je ta zastavil vprašanje o visoki inflaciji v ZDA

Joe Biden

Joe Biden
© Wikimedia Commons

Predsednik ZDA Joe Biden je dopisnika konzervativne in republikancem naklonjene ameriške televizije Fox News Petra Doocyja v ponedeljek ozmerjal za "butastega pasjega sina", potem, ko mu je ta zastavil vprašanje o visoki inflaciji v ZDA. Doocey je Bidnovo izjavo sprejel s humorjem in dobro voljo.

Biden je imel v Beli hiši sejo svojega sveta za konkurenčnost, ki predlaga spremembe zakonov in uredb ter išče načine za pomoč potrošnikom, ki se soočajo z visokimi cenami potrebščin. Vmes je odgovarjal tudi na nekaj vprašanj novinarjev.

Doocy ga je vprašal, ali je inflacija breme za demokrate pred letošnjimi kongresnimi volitvami. Biden mu je najprej sarkastično odgovoril, da je to velika prednost, nato pa dodal: "Kakšen butast pasji sin".

Biden in Doocy se bodeta že od samega začetka. Na novinarski konferenci je Biden Doocyju tudi sarkastično dejal, da mu vedno zastavlja najbolj prijazna vprašanja, novinar pa mu je odgovoril, da ima takih vprašanj zvrhan koš. "Vem, da imaš, čeprav zame nobeno ni preveč smiselno. Ti kar ustreli," je še dejal Biden.

Ameriška televizija Fox News Bidna neusmiljeno napada zaradi visoke inflacije, ki je posledica hitrega gospodarskega okrevanja z veliko rastjo povpraševanja, česar ponudba še ne dohaja.

6opoCGWtTGw

EFuNPbFTTmM

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.