Uredništvo

 |  Politika

Zgolj nadaljevanje sedanjega uničujočega patriarhata

IZJAVA DNEVA

"Kakšen obet torej predstavlja ta z vseh vetrov napaberkovana zbirka znancev, ki jim niti na misel ne pride proporcionalno zastopništvo žensk, mladih? Tako kot se jim še manj sanja, kje sploh najti izvrstno izobražen, ozaveščen kader bodoče politike, saj živijo v svojih privilegiranih generacijskih balončkih? Ali sploh vedo, kaj je pol : pol? Peščica pohlevnih, okrasnih žensk, ki jih bodo v paniki zaradi kvot napaberkovali v zadnjem tednu, bo le še eno v dolgo vrsti norčevanj iz enakosti, ki je temelj uspešne demokracije. In če o enakosti govori nova predsednica evropskega parlamenta Roberta Metsola, krščanska demokratka, ki podpira tudi pravico do splava, potem bi se moralo tem 'fantom' vendarle že posvetiti, kam se napredni, tudi če je desno usmerjen, svet obrača. Vse drugo pomeni tako za stranke kot za bodočo vlado zgolj nadaljevanje sedanjega uničujočega patriarhata, oblečenega v nekoliko bolj 'napreden' stil."

(Kolumnistka Tanja Lesničar Pučko o tem, da v parlamentu ni stranke, ki bi imela polovično število poslank, niti ni stranke, ki bi imela tretjinsko zastopanost ljudi pod 35 let, kot jo ima nemški parlament; via Dnevnik)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.