Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Aprilski vavčer za zimske položnice

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Čeprav smo krepko v kurilni sezoni, ki jo zaznamujejo visoke položnice, je vlada šele ta vikend končno sprejela ukrepe za omilitev posledic dviga cen energentov. 710 000 upravičencev čaka 150 € solidarnostnega dodatka oziroma povedano drugače, ogrožena je kar tretjina prebivalcev. 

Kot smo pri Janševi vladi že vajeni, je tudi ta ukrep ideološko selektiven in neupravičeno favorizira velike družine, še bolj pa nas moti, da bo država sredstva pobrala kar iz podnebnega sklada. Tako črpanje sredstev je sicer že decembra predlagala tudi opozicija, siromašenje podnebnega sklada, ki je “poln” zaradi pomanjkanja interesa, da se izvedejo potrebni projekti, pa je vlada nadgradila s subvencijami za 12 največjih industrijskih porabnikov energije

Ne pozabimo, da se energetske revščine ne da rešiti s predvolilnimi bonbončki. Glede na inflacijo in naraščajoče cene pa se sprašujemo, koliko najrevnejših prebivalcev bo radiatorje pustilo zaprte in vavčer raje porabilo za hrano!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.