Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Jedan čovek i jedna žena*

Dawn Hudson / PublicDomainPictures.net

Dawn Hudson / PublicDomainPictures.net

Odzivi na izjemne nastope slovenskih smučarskih skakalk so nas opomnili, da živimo v šovinistični družbi. Pri tem ne mislimo le na ostudne odzive najbolj znanih domačih incelov in blesave komentatorje, temveč tudi na medijske odzive.

Dan po nastopu na posamični tekmi so na vstopni strani portala RTVSLO enako izpostavljeno mesto kot izjavam obeh skakalk namenili članku o tem, kako njun uspeh doživljata njuna moška sorodnika, po ekipni zmagi pa je 24ur v naslovu vključil le Prevčevo izjavo, ki ji je v bolj izpostavljenem delu sledila še izjava Zajca. Čeprav sta bili skakalki relativno bolj zaslužni za zmago, sta njuni izjavi na vrsto prišli šele daleč spodaj.

Mimogrede, se spomnite poročanja o Nadalu, ki je z zmago na OP Avstralije prehitel Đokovića in Federerja ter tako postal "prvi človek", ki je osvojil kar 21 turnirjev za grand slam? Dosežek je vsekakor impresiven, poročanje pa pod pragom. Ste vedeli, da jih je Margaret Court osvojila 24, Serena Williams 23, Steffi Graf pa 22?

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

*En človek in ena ženska

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.