Uredništvo

 |  Svet

Spalne kabine na letališču

Potniki jih lahko rezervirajo za nekaj ur ali pa za celo noč

Spalna kabina na dunajskem letališču

Spalna kabina na dunajskem letališču
© Zzzleepandgo

Na dunajskem letališču lahko potniki med daljšim čakanjem na let najamejo spalno kabino. Kabine so velike tri kvadratne metre, opremljene pa so s posteljo, vtičnico, priključkom USB, omaricami in zložljivo mizo. Potniki jih lahko rezervirajo za nekaj ur ali pa za celo noč. Ura najema stane 9 evrov, cela noč pa od 48 evrov dalje.

Na tretjem terminalu letališča Dunaj-Schwechat je potnikom na voljo 16 kabin za delo, sprostitev ali nočitev. Kabine imajo poleg postelje in mize še multimedijski sistem za poslušanje glasbe in ogled filmov ter brezplačni internet. Potniki lahko nastavljajo tudi prezračevanje, osvetlitev in zatemnitev.

Spalne kabine trenutno uporabljajo že na 16 letališčih v devetih državah.

Potniki, ki dlje časa čakajo na let, lahko kabine rezervirajo prek spleta ali pa kar na virtualni recepciji letališča. Na ekranu na dotik skenirajo svoj potni list in covidno potrdilo ter vnesejo kreditno kartico. Najeti jih je mogoče za celo noč ali samo za nekaj ur. Ura najema stane devet evrov, cela noč pa od 48 evrov dalje. Kabine so opremljene tudi z avtomatskim prezračevalnim sistemom, ki zrak očisti virusov in bakterij, poleg tega pa prostor po vsakem obisku tudi očistijo in razkužijo.

Inovativne kabine je izdelalo italijansko zagonsko podjetje Zzzleepandgo, ki je nastalo iz študijskega projekta. Podjetje načrtuje, izdeluje in upravlja visokotehnološke spalne kabine. Trenutno jih uporabljajo že na 16 letališčih v devetih državah.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.