DK, STA

 |  Svet

Američani letos s svojo »Evrovizijo«

American Song Contest je ameriški odgovor na Eurosong

Raper Snoop Dogg bo eden od voditeljev American Song Contest

Raper Snoop Dogg bo eden od voditeljev American Song Contest
© Wikimedia Commons

V ZDA so se odločili, da bodo po vzoru Evrovizije pripravili tekmovanje, na katerem se bodo predstavili glasbeniki iz vseh držav. Prvo tekmovanje, imenovano American Song Contest, bosta vodila zvezdniška glasbenika - raper Snoop Dogg in pevka Kelly Clarkson, piše britanski BBC.

Snoop Dogg je povedal, da je počaščen, da bo lahko šov vodil "ob svoji 'sestrici' Kelly Clarkson, alias miss Teksasa", pevka pa je dejala, da je že od nekdaj ljubiteljica Evrovizije in da bo z navdušenjem ta glasbeni fenomen predstavila še ameriškemu občinstvu.

Osemtedenski TV šov pod okriljem NBC se bo začel 21. marca, sklenil pa s finalom 9. maja.

Na tekmovanju se bo predstavilo 56 nastopajočih - po eden iz vsake zvezne države ter po eden iz Ameriške Samoe, Guama, Severnih Marianskih otokov, Portorika in Ameriških Deviških otokov, svojega predstavnika bo imela tudi ameriška prestolnica Washington.

Osemtedenski TV šov pod okriljem NBC se bo začel 21. marca, sklenil pa s finalom 9. maja, še piše BBC.

Finalni izbor Ema 2022, na katerem bodo izbrali slovenskega predstavnika za Eurosong, bo potekal 19. februarja, Eurosong pa bo 14. maja v Torinu.

bvte_4_-XJ0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.