Uredništvo

 |  Politika

Če bi bila Janševa vlada poštena, bi ljudem na referendumu postavila to vprašanje ... 

IZJAVA DNEVA

"Nikoli nismo skrivali, da smo zahtevo za referendum vložili, da bi bil ta škodljiv zakon čim kasneje sprejet. Kako škodljiv je ta dohodninski zakon se jasno vidi v teh dneh, ko imamo stavko medicinskih sester in drugih zaposlenih v javnem sektorju. Zanje se ne najde denarja, hkrati pa vlada očitno ima denar, da bi kar za 800 milijonov evrov znižala prihodke v proračunu."

"Če bi bila vlada poštena, bi ljudem na referendumu postavila vprašanje, ali ste za to, da za nekaj deset evrov višjo neto plačo odslej vsi plačujemo osnovno šolstvo iz lastnega žepa."

"Seveda, vsi si želimo višjih plač, ampak na ta način plače ne bodo nič višje, ampak bomo imeli precej osiromašen proračun in začeli bomo plačevati neke stvari iz žepa. Zahtevo za referendum umikamo, ker nočemo dati desnici veselja, da si bo na tem gradila kampanjo."

(Koordinator Levice Luka Mesec na seji odbora za finance o umiku predloga za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o dohodnini)

Luka Mesec

Luka Mesec
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.