Kaj pa protiustavno delovanje SDS?

V preteklih dneh smo lahko po televiziji spremljali razpravo in odzive na predlog SDS o protiustavnosti delovanja strank Levica in SD ter programa Levice. Še posebej so pri tem pomembne besede profesorja ustavnega prava Jurija Toplaka, ki je v oddaji 24UR Zvečer med drugim povedal tudi (citiram): „Ustavno sodišče bo ocenjevalo, ali sta se stranki distancirali, ali sta pokazali, da nista naklonjeni in sta se dovolj distancirali od bivšega komunističnega režima.“ Pa mi je pri tem takoj prišlo na misel vprašanje, ali se stranka SDS in njen vodja distancirajo, niso naklonjeni in ali se dovolj distancirajo od domobrancev, ki so se v 2. svetovni vojni borili na strani nacistične Nemčije in proti osvobodilni borbi partizanov? Kolikor vemo, stranka SDS in predvsem njen vodja Janez Janša ob vsaki možni priložnosti slavijo in poveličujejo domobrance ter nasprotno ne spoštujejo in ne priznavajo NOB in partizane, ki so skupaj z zavezniki osvobodili Slovenijo in brez njih tudi sedanje samostojne Slovenije ne bi bilo.

Zadnji primer je, ko je Janez Janša kot predsednik vlade RS z državno častno četo polagal venec k spomeniku domobrancev, partizanom pa NE! Če podrobneje preberemo Resolucijo evropskega parlamenta (Evropska zavest in totalitarizem), v členu oziroma odstavku N.-1. piše tudi (citiram): „ … izraža spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi in se poklanja vsem, ki so se borili proti tiraniji in zatiranju.“ Ob tem se samo po sebi postavlja vprašanje, ali takšno obnašanje in delovanje stranke SDS ni dovolj velik razlog, da bi tudi SD in Levica ter ostali stranki koalicije KUL Ustavnemu sodišču RS v presojo vložile takšno protiustavno delovanje stranke SDS, ki s poveličevanjem domobrancev, in s tem posredno tudi nacizma, krši določbe Resolucije evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu!? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.