STA

 |  Svet

Ukrajina: »Mobilizirali bomo ves svet, da dobimo vse, kar potrebujemo«

"Najboljša strateška odločitev, ki jo lahko Evropa sprejme zdaj, je, da dobesedno vzame Ukrajino vase," je prepričan ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba

Dmitro Kuleba, ukrajinski minister

Dmitro Kuleba, ukrajinski zunanji minister, je pozval države članice Evropske unije (EU), naj njegovi državi obljubijo članstvo v povezavi kot odgovor na poskuse Rusije, da bi izolirala Ukrajino
© arhiv ukrajinskega ministrstva za zunanje zadeve

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je danes pred pogovorom z ameriškim državnim sekretarjem Antonyjem Blinknom pozval Zahod k okrepljeni dobavi orožja Ukrajini, s čimer bi ji po njegovih besedah pomagal zoperstaviti se Rusiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Davi sem poslal pismo britanskemu zunanjemu ministru, v katerem sem prosil za dodatno orožje za obrambo Ukrajine. Z istim vprašanjem se bom danes obrnil na svoje sogovornike v ZDA," je napovedal.

"Naše najboljše jamstvo bosta naša diplomacija in orožje. Mobilizirali bomo ves svet, da dobimo vse, kar potrebujemo, za okrepitev naše obrambe."

Ukrajinski zunanji minister je tudi dejal, da je pozval države članice Evropske unije, naj njegovi državi obljubijo članstvo v povezavi kot odgovor na poskuse Rusije, da bi izolirala Ukrajino.

"Pozval sem EU, naj opusti obotavljanje, zadržanost in skepticizem, ki obstaja v evropskih prestolnicah, in Ukrajini obljubi članstvu v EU. Ta čas je napočil."

Dmitro Kuleba,
ukrajinski zunanji minister

"Pozval sem EU, naj opusti obotavljanje, zadržanost in skepticizem, ki obstaja v evropskih prestolnicah, in Ukrajini obljubi članstvu v EU. Ta čas je napočil," je še dejal Kuleba.

"Najboljša strateška odločitev, ki jo lahko Evropa sprejme zdaj, je, da dobesedno vzame Ukrajino vase," je še dejal.

TIlK4VnSJV4

mSYwABxq_WI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.