STA

 |  Svet

Evropska nogometna zveza bo iz Rusije umaknila finale lige prvakov

Zaradi ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini se lahko zgodi, da bo finale največjega klubskega tekmovanja prestavljen še tretje leto zaporedoma

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin glede ukrajinsko-ruske krize še ni podal uradnega komentarja

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin glede ukrajinsko-ruske krize še ni podal uradnega komentarja
© Uroš Abram

Evropska nogometna zveza (Uefa) se pripravlja na prestavitev finala lige prvakov iz ruskega Sankt Peterburga, poroča angleška agencija PA, ki jo povzema tudi nemška tiskovna agencija dpa.

Finalni obračun je sicer še vedno predviden 28. maja na stadionu Gazprom Arena v Sankt Peterburgu, ki sprejme 68.000 gledalcev. Ruski energetski velikan Gazprom je sicer eden glavni pokroviteljev lige prvakov.

Ruski energetski velikan Gazprom je sicer eden glavni pokroviteljev lige prvakov.

Zaradi ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini pa se lahko zgodi, da bo finale največjega klubskega tekmovanja prestavljen še tretje leto zaporedoma. Leta 2020 in 2021 se je to zgodilo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Predsednik Uefe Čeferin je za petek ob 10. uri po srednjeevropskem času sklical izredno sejo izvršnega odbora, "na kateri bomo preučili razmere in sprejeli vse potrebne odločitve," je objavila Uefa prek Twitterja.

Uefa uradnega stališča o napadu Rusije na Ukrajino za zdaj še ni objavila, pred dvema dnevoma pa je pojasnila, da o spremembi prizorišča ne razmišlja, a pozorno spremlja dogajanje.

V zadnjem času in posebej danes pa se vrstijo pozivi, naj Uefa finale prestavi v drugo državo.

Dp7coRuLCq8

TvdPtzytQps

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.