Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Halo, tukaj požar

Egor Vikhrev / Unsplash

Egor Vikhrev / Unsplash

Na severu Argentine je v preteklih dneh izbruhnilo večje število požarov, ki so opustošili skoraj desetino pokrajine Corrientes. Gre za izjemno razsežne požare. Zgolj za primerjavo: požgano območje predstavlja četrtino slovenskega ozemlja.

Seveda pa požari v Argentini niso nobena izjema, saj smo lani poleti beležili obsežne požare v ZDA in Sredozemlju. Ampak zaradi podnebnih sprememb in neodgovornega ravnanja z zemljo, bo količina velikih požarov le še naraščala. V prihodnjih desetletjih je moč pričakovati za tretjino več obsežnih požarov.

Glavni katalizator teh je človeško ravnanje. Na požarno varnost lahko najbolje vplivamo z odgovornim upravljanjem zemlje in preventivnim ravnanjem. V kolikor ne spremenimo svojega vedenja, je zgolj vprašanje časa, kdaj se bodo tovrstni požari pojavili tudi pri nas. Na srečo lahko z odgovornim ravnanjem preprečimo marsikatero katastrofo. Preventiva in preprečevanje sta tako naši najboljši zaveznici v boju proti okoljski apokalipsi.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.