DK, STA

 |  Svet

Mehika ne bo uvedla sankcij proti Rusiji

Sankcijam se je odpovedala tudi Brazilija

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador
© Wikimedia Commons

Mehika ne bo uvedla sankcij proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, je v torek izjavil predsednik Andres Manuel Lopez Obrador. Mehika se bo držala svojega načela ne-vpletanja v mednarodne zadeve.

"Želimo imeti dobre odnose z vsemi vladami sveta in želimo biti v položaju, da lahko govorimo z obema stranema v konfliktu," je izjavil predsednik.

"Želimo imeti dobre odnose z vsemi vladami sveta in želimo biti v položaju, da lahko govorimo z obema stranema v konfliktu."

Andres Manuel Lopez Obrador,
mehiški predsednik

Bilateralna trgovina med Mehiko in ZDA je vredna okrog 2,4 milijarde dolarjev letno, Rusija pa ima v Mehiki le za okrog 132 milijonov dolarjev naložb.

Predsednik države, ki je daleč od Ukrajine in vojne, se je celo obregnil ob Twitter zaradi obtožb o odstranjevanju sporočil v korist Rusije in dejal, da ne moreš govoriti o svobodi obenem pa omejevati svobodo izražanja, poročajo mehiški mediji.

V nedeljo se je sankcijam odpovedala tudi druga velika latinsko-ameriška država Brazilija, katere predsednik Jair Bolsonaro je dejal, da njegova država iz Rusije uvaža veliko gnojila.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.