STA

 |  Svet

Nadaljevanje pogovorov med Rusijo in Ukrajino

Ukrajinska delegacija pravi, da bo ostala pri svojih stališčih

Delegacija ukrajinskih pogajalcev je odpotovala na pogovore z Rusijo na poljsko-belorusko mejo, je sporočil Kijev. Vodja ruskih pogajalcev Vladimir Medinski je medtem sporočil, da ukrajinsko delegacijo v Belorusiji pričakujejo v četrtek zjutraj, na dnevnem redu pogovorov pa bo tudi premirje v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ukrajinska delegacija je že zapustila Kijev," je dejal Medinski in zagotovil, da sta strani za pogajanja "skupaj" izbrali lokacijo v Belorusiji, ki se nahaja "nedaleč od meje s Poljsko".

Strani se bosta srečali na območju Beloveške pušče v beloruski regiji Brest. Kot je pojasnil Medinski, bo ukrajinska delegacija predvidoma prispela na pogajanja preko Poljske, kjer je letališče, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Pred tem je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov napovedal, da bo ruska delegacija na cilj prispela že danes in da so pripravljeni nadaljevati pogovore.

"Menim, da bodo stvari ostale kot so. Nič se ne bo spremenilo. Ostali bomo pri svojih stališčih."

Oleksij Arestovič,
svetovalec ukrajinskega predsednika

Tudi svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Arestovič je potrdil, da se bodo pogovori nadaljevali. "Menim, da bodo stvari ostale kot so. Nič se ne bo spremenilo. Ostali bomo pri svojih stališčih," je ob tem še dodal.

Sprva so sicer pričakovali, da bi se nov krog pogajanj lahko začel že drevi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.