Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Zamujena priložnost

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Evropo so zajele ekstremne temperature, pokrajine izginjajo zaradi požarov, ki jih ne zmoremo obvladovati, mnogi se že soočajo z redukcijami vode, nekatere to še čaka. Vročina in požari pa še dodatno prispevajo k onesnaženju mest z ozonom

Čeprav nam gori pod nogami in se letalske steze dobesedno topijo, prioriteta odločevalcev še vedno nista radikalno omejevanje izpustov ter priprava nujnih ukrepov za soočanje s podnebnimi ukrepi. Naša vlada je sicer sprejela sklep, ki v prostorih javne uprave prepoveduje hlajenje oz. gretje pod 25 in nad 20 stopinj Celzija, vendar so razlog za omejevanje porabe energije pretresi pri dobavi energentov in ne skrb za okolje. 

Energetska kriza bi lahko bila priložnost za nujne spremembe v proizvodnji in porabi energije. Inflacija in prihajajoča gospodarska kriza bi lahko vodili v radikalne spremembe ekonomskega sistema, ki zahteva siromašenje planeta (in izkoriščanje ljudi). Dokler se to ne bo zgodilo, pa bo vsako leto – leto krize. 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.