STA

27. 9. 2022  |  Politika

Dodik: »V Sarajevu ne jem niti ne pijem njihove vode«

Srbski član predsedstva Bosne in Hercegovine Milorad Dodik je dejal, da med obiski Sarajeva s seboj nosi svojo steklenico, da bi se izognil pitju "njihove" vode, saj se boji zastrupitve

Srbski član predsedstva BiH Milorad Dodik

Srbski član predsedstva BiH Milorad Dodik
© YouTube / RTRS

Srbski član predsedstva Bosne in Hercegovine Milorad Dodik je v nedeljskem intervjuju za Radiotelevizijo Republike srbske (RTRS) dejal, da med obiski Sarajeva, kjer ima predsedstvo sedež, ne je niti ne pije, rekoč da vedno s seboj nosi "flaško", da bi se izognil pitju "njihove" vode, saj da se boji, da bi ga nekdo v prestolnici želel zastrupiti.

"Ne jem tam, ne pijem vode, vrnem se v Vzhodno Sarajevo (občina v Republiki srbski), zajtrkujem, kosim, karkoli je treba, tako je danes, a tako je bilo tudi prej," je po poročanju regionalnega portala N1 dejal Dodik, ki se je odrekel vnovični kandidaturi za mesto v predsedstvu Bosne in Hercegovine. Namesto tega se bo znova potegoval za položaj predsednika srbske entitete Republike srbske, na katerem je bil že med letoma 2010 in 2018.

Dodik, ki večkrat razburja s svojimi nacionalističnimi in separatističnimi stališči, je v pogovoru dejal še, da "čez 30 let Republiko srbsko vidi kot neodvisno državo," ki da bo v določeni meri združena s Srbijo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Dodik je ob tej priložnosti dejal tudi, da je ponosen na svoje stike z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, s katerim sta se minuli teden dobila v Moskvi. Voditelj bosanskih Srbov je poudaril, da je Putin v marsičem pomagal Republiki srbski, sam pa mu hvaležnost izraža med drugim tudi z izrekanjem podpore spornim separatističnim referendumom, ki so še v teku v Ukrajini.

h9cCV-3HS6U

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.