STA

 |  Kultura

Ameriški igralski ceh / Kateremu filmu je namenil največ nagrad?

Ameriški igralski ceh (Screen Actors Guild) je največ nagrad namenil znanstvenofantastični komediji Vse povsod naenkrat

Nagrado za najboljšo igralko v filmu Vse povsod naenkrat je prejela Michelle Yeoh

Nagrado za najboljšo igralko v filmu Vse povsod naenkrat je prejela Michelle Yeoh

Ameriški igralski ceh (Screen Actors Guild) je na nedeljski prireditvi največ nagrad namenil znanstvenofantastični komediji Vse povsod naenkrat, ki sta jo režirala Daniel Kwan in Daniel Scheinert. Film je nedavno prejel že nagrado nagrado Združenja ameriških režiserjev in velja za favorita na podelitvi oskarjev. Nominiran je za 11 zlatih kipcev.

Film prinaša zgodbo o kitajsko-ameriški družini. V ospredje postavlja lastnico pralnice, ki se sooča z davčno preiskavo in družinskimi težavami, ko se znajde v večdimenzionalni bitki za rešitev vesolja pred mogočnim nasprotnikom.

quBdA5XWIFQ

Poleg najvišjega priznanja igralskega ceha - nagrade za celotno igralsko zasedbo - je film dobil tudi nagrado za najboljšo igralko, ki jo je prejela Michelle Yeoh, najboljšega igralca v stranski vlogi, ki jo je odnesel Ke Huy Quan in za najboljšo igralko v stranski vlogi - Jamie Lee Curtis.

Za najvišjo nagrado ceha se je ob prejemu zahvalil priznani 94-letni igralec James Hong. V kratkem nagovoru je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP poudaril, da je to velika čast za azijske igralce in spomnil, da so nekoč v Hollywoodu Azijce upodabljali beli igralci, saj naj oni sami ne bi bili dovolj dobri in dobičkonosni. "Ampak poglejte nas zdaj," je dejal in požel ovacije občinstva.

Nagrade ameriškega igralskega ceha, ki združuje več kot 120.000 članov, napovedujejo potencialne dobitnike oskarjev. Letošnja podelitev zlatih kipcev bo 12. marca.

CTSeRqP6gqE

s9bDZ35ZMs0

oDnzXO719UA

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.