Uredništvo

 |  Politika

Milan Kučan / »Genocid ni enkratno dejanje, je proces«

IZJAVA DNEVA

"Genocid ni enkratno dejanje, je proces. Z dogajanjem v Gazi dobiva brutalno surovo obliko. Meddržavno sodišče v Haagu bi s svojo odločitvijo lahko zadržalo nadaljevanje genocidnih dejanj. Zavedam se občutljivosti položaja Slovenije kot članice Evropske unije in Varnostnega sveta Združenih narodov. In vendar ne vidim zadržkov, da bi se pridružila tožbi Južne Afrike, pa tudi ne, da bi priznala palestinsko državo, čeprav to danes pomeni bolj moralno opredelitev. Slovenija ima v svojih dosedanjih načelnih ravnanjih in izkušnjah dovolj razlogov, da utemelji svoje suvereno odločanje. Težko si predstavljam prihodnost sveta, v katerem dejanja, kakršna spremljamo v Gazi, ne bi bila obsojena in onemogočena."

(Milan Kučan, prvi predsednik republike, za Mladino o tem, da si težko predstavlja prihodnost sveta, v katerem dejanja, kakršna spremljamo v Gazi, ne bi bila obsojena in onemogočena)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

MLADINA 03 2024: DOST JE!

MLADINA 03 2024: DOST JE!
© Irena Woelle / Mladina

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.