Uredništvo

 |  Politika

Spomenka Hribar / »Slovenska politika podpira agresorja, Izrael«

IZJAVA DNEVA

"Slovenska država je nastala na temelju odpora proti okupatorjem, torej narodnoosvobodilnega boja. Volja do življenja po svoji meri, po svoji kulturi je bil uporniški motiv in energija, da smo kot narod zdržali vse nasilje in trpljenje ter dočakali svobodo. In zametek slovenske državnosti. Kar smo doživeli sami kot svojo izvorno pravico do samoobrambe, bi morali dopustiti in priznati tudi drugim. Slovenska politika pa, nasprotno, dejansko podpira agresorja, Izrael. Namesto da bi Palestincem priznala pravico do lastne države in jim na tej poti pomagala, se skriva za pravico do humanitarne pomoči prizadetim. Ki je sicer potrebna – a ne kot nadomestek za temeljno pravico do lastne države. Izraelci pa se medtem skrivajo za holokavstom kot temeljem svoje pravice do domovine, a spregledujejo, da nepopisno trpljenje prednikov nikogar ne pooblašča, da dela podobno ali enako z drugimi. Smrt ne pooblašča nikogar za nič. Mrtvim gre spoštovanje, obžalovanje njihovega trpljenja, živim pa večni poduk: Nikoli več!"

(Spomenka Hribar, sociologinja in filozofinja, za Mladino o tem, da namesto, da bi Slovenija Palestincem priznala pravico do lastne države in jim na tej poti pomagala, se skriva za pravico do humanitarne pomoči prizadetim)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.