Uredništvo

 |  Družba

Vlasta Jalušič / »Slovenija bi morala podpreti tožbo Južne Afrike«

IZJAVA DNEVA

"Zdi se mi, kot da ni več kaj reči. Nič ne more opravičiti nasilja in ubijanja, ki se dogaja v Gazi. A naj si dovolim analogijo, ki bo morda znala ilustrirati stanje, ki ga trenutno spremljamo na Bližnjem vzhodu, in odziv mednarodne skupnosti nanj. To je tako, kot da bi leta 1991 celotna Evropa in globalni Zahod podprla Slobodana Miloševića in Jugoslovansko ljudsko armado, da zbombardirata Slovenijo in njeno prebivalstvo, nato pa ljudi zgneteta v eno od alpskih dolin in jih s poslanim arzenalom orožja raketirata. Tožba Južne Afrike je popolnoma umestna, Slovenija pa bi jo morala – tudi glede na lastno zgodovino – podpreti. Vse ostalo je, žal, to je treba izreči, sodelovanje v zločinu. Ne smemo več dovoljevati, da nas organizirajo v krivdo."

(Vlasta Jalušič, politologinja in ustanoviteljica Mirovnega inštituta, za Mladino, o tem, da nič ne more opravičiti nasilja in ubijanja, ki se dogaja v Gazi)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.